Tel: (+47) 76 06 09 30

Høydepunkter fra Lofotseminaret 2019

Årets seminar gikk av stabelen i Mortsund 5. - 7. juni. Om lag 140 gjester fra inn og utland fikk med seg et 20-talls foredrag i et rikholdig fagprogram. Her er noen av høydepunktene:

En oppdretters perspektiv på fôrutviklingen Per Gunnar Kvenseth, Smøla klekkeri og settefiskanlegg

HAB (skadelige alger) in Northern Norway - What if we would have known earlier Ute Brönner, Sintef Ocean

Tidlig krøkes - Smoltifisering og prestasjon på sjø Richard Torrissen, STIM

Breeding For Vigor - Thoughts for the Future of Genetic Improvement in Aquaculture, Jesse Trushenski, Riverence

Hvordan kan vi utnytte potensialet for full kontroll i RAS, Kari Attramadal, Nofitech

Har vi bommet på fett:protein i fôr?, Jens-Erik Dessen, Nofima

Norwegian Gannet - En game-changer for slakting og transport av laks og ørret Carl-Erik Arnesen, Hav Line

CUSTUS®YRS - Et verktøy for å kontrollere smittepress i vann Cyril Frantzen, STIM

Vekstscenario Norge ved optimal fiskehelse Anders Marthinussen, Kontali

Bildeglimt fra to fantastiske dager i Lofoten:

Før seminarstart rodde Fiskeriminister Harald Tom Nesvik siste etappe av #stoltavlaksen-turen som hadde startet i Ålesund 9 dager tidligere.
Hjertelig mottakelse på kaia i Mortsund.
Med korpsmusikk, så klart!
#stoltavlaksen-general Karen Kirstine Østerhus fra STIM og Petter Gunnarstein fra Sølvtrans.
Kort intervju med Arne Hjeltnes etter landgang.
Fiskeriministeren innleder seminaret.
Jesse Trushenski fra amerikanske Riverence var blandt foredragsholderne på første seminardag.
Den tradisjonelle båtturen...
På land fyrer seminarkokk Roy Magne Berglund opp grillen.
Festpyntet tørrfisklager.
Solfrid Henriksen fra Cermaq forteller om erfaringer med metanproduksjon av slam.
STIM-forsker Cyril Frantzen presenterte det banebrytende bakteriofagproduktet CUSTUS.
I mangel på store nok konferanselokaler må Lofotseminaret ofte tenke litt kreativt. Denne gangen fikk vi hjelp av Lofoten Sjøprodukter.
Pelle Kvenseth holdt et strålende foredrag om fôr, sett fra oppdretterens perspektiv.
Lunsj i Lofoten Sjøprodukters spillernye visningssenter.
Ola Brattvoll gav oss et innblikk i oppbyggingen av et globalt laksebrand.
Som alltid under Lofotseminaret, sørget lokale talenter for litt musikk i seminarlokalet.
Avslutningsforedrag av Arne Hjeltnes.
Vi er stolt av laksen
facebook