STIM tilbyr både klasseromskurs og digitale kurs via e-læringsplattformen Motimate.
Våre klasseromskurs kan holdes både fysisk og digitalt via Microsoft Teams, med fleksibilitet i tid og sted. Klasseromskursene er faglig rettet mot produksjonsformen ved den enkelte lokalitet, med mulighet for tilpasning til deres behov, ønsker eller problemstillinger. Ta kontakt ved ønsker om skreddersydde kurs utover vårt ordinære kurstilbud.
I tillegg til klasseromskurs tilbyr vi digitale kurs via e-læringsplattformen Motimate. Motimate er en interaktiv læringsplattform som muliggjør e-læring på alle digitale enheter. Kursdeltakeren velger selv når de ønsker å jobbe med kursmaterialet og det kan derfor enkelt utføres når det passer med arbeidshverdagen. Kursene vi tilbyr via Motimate er i stadig utvikling og flere kurs vil bli tilgjengelige i løpet av 2025.
STIM tilbyr i dag følgende kurs:
Alle som jobber med fisk skal ha dokumentert kompetanse og kunnskap om fiskevelferd. Vi tilbyr klasseromskurs for fiskevelferd rettet mot matfisk, settefisk, slakterivirksomhet (norsk og engelsk) og rensefisk. Kursene tar for seg aktuell biologi, begrepsforståelse, regelverk og praktiske eksempler. Kurset må fornyes minst hvert femte år.
Fiskehelsepersonell har alltid det overordnede ansvaret ved behandling av fisk. Bruk av legemidler eller behandlingsmetoder mot lakselus kan likevel utføres av en egnet medhjelper, gitt at man har gjennomgått dokumentert opplæring. Kurset tilbys både innenfor matfisk- og settefiskproduksjon.
I akvakulturnæringen brukes det mange ulike kjemikalier i driften, for renhold og desinfeksjon. Arbeidsgiver plikter å gi ansatte tilstrekkelig opplæring og dette kurset gir en innføring i trygg kjemikaliehåndtering med gode eksempler fra næringen. Kurset passer for alle typer akvakulturvirksomhet og oppfyller både krav i arbeidsmiljøloven og krav fra Global G.A.P.
Vi tilbyr kurs i hygiene og biosikkerhet som er tilpasset krav om opplæring i Global G.A.P. Dette er et generelt kurs, aktuelt for alle ansatte i næringen og omfatter prinsipper fra personlig hygiene til egenkontroll av vask, desinfeksjon og biosikkerhetstiltak. Et mer omfattende klasseromskurs i hygiene og biosikkerhet er også tilgjengelig for slakterivirksomhet og kan holdes på norsk eller engelsk.
Dødelighet og tap av fisk er en stor og voksende utfordring i næringen. Kartlegging av hva dødeligheten skyldes er et av de viktigste tiltakene for å kunne identifisere og forbedre situasjonen. Kurset gir en grundig innføring i det nasjonale kodesystemet for dødelighet- og tapsårsaker som brukes i AquaCloud, med teori, praktiske eksempler og case-oppgaver og er tilpasset matfisk og settefisk. Kurset er nyttig for alle som jobber i næringen.
Hvis du har spørsmål om kurstilbudet eller ønsker å booke kurs hos oss, ta kontakt på e-post kurs@stim.no.